www.babycentar.ba

Telefon: 033 260 725 ili e-mail: info@babycentar.ba

VAŽNO SIGURNOSNO OBAVJEŠTENJE

Igračka za kupanje proizvođača PLAYGRO
Model broj: 0109864; serijski broj: 001724; datum proizvodnje: 01.4.2011.; EAN kod: 9321104098641

Ustanovili smo da su neke igračkice za kupanje modela 0109864, serijskog broja 001724 proizvedene 01.4.2011., proizvedene sa greškom.
Ova greška može prouzrokovati gušenje kod djece, jer sadrži sitne dijelove koji se lako mogu odvojiti i progutati.
Ukoliko posjedujte igračku za kupanje, molimo Vas da provjerite serijski broj koji se nalazi na deklaraciji od proizvođača.
Modeli sa greškom su prodavani u prodavnici Baby Centar u BBI Centru.

Ukoliko posjedujte ovu igračku, molimo Vas da je odmah prestanete koristiti. Vratite proizvod proizvođaču na prodajnom mjestu gdje ste ga kupili, kako biste dobili zamjenski proizvod ili potpuni povrat novca.

Ukoliko imate dodatna pitanja kontaktirajte uvoznika Italgroup d.o.o. na telefon 033 426 590.

Zahvaljujemo Vam se na sudjelovanju i izvinjavamo se za bilo koje neugodnosti koje smo eventualno prouzrokovali.

Italgroup d.o.o

Stara cesta bb

71000 Sarajevo, BiH

Zašto postavljati sjedalicu u suprotan smjer vožnje?

baby-car-seatGlava jednogodišnjeg djeteta iznosi 25% njegove tjelesne težine i u slučaju frontalnog sudara, ako je dijete okrenuto u smjeru vožnje, glava mu velikom snagom trza prema naprijed. Opterećenja vrata, izmjerena na lutkama koje koristimo u crash testovima pri brzini sudara od 50 km/h obično iznose i do 300 kg. Medicinski stručnjaci preporučaju opterećenja od maksimalno 130 kg. Kod sjedalica okrenutih suprotno od smjera vožnje, opterećenja vrata obično su manja od 80 kg.

Rizik povreda

Tri osnovna velika rizika vezana su uz autosjedalice okrenute u smjeru vožnje!
- Povrede vrata nastale uslijed opterećenja na vrat mogu dovesti do paralize ili biti smrtonosne.
-  Povrede  lobanje i lica uslijed udara fragmenata koji lete kabini.
-  Povrede  unutrašnjih organa koje nastaju prodiranjem pojaseva.

Opširnije: Zašto postavljati sjedalicu u suprotan smjer vožnje?

Prvi simptomi trudnoće

Napomena: Iako u najvećem broju slučajeva ovi simptomi zaista i znače trudnoću, uvijek je moguće da imaju sasvim drugi izvor. Zbog toga, posumnjate li u drugo stanje svakako posjetite liječnika. Nitko i ništa Vam s većom sigurnošću ne može reći da li ste trudni ili ne.

Izostanak menstruacije
Najčešći i prvi simptom kojeg osjetimo. Pravi tjelesni alarm.

Krvarenje
Može i ne mora biti prisutno. Ukoliko je oskudnije i javlja se u terminu kada bi i prava menstruacija nastupila, sve je u redu. Otprilike 6-12 dana nakon začeća embrio se ugnježđuje u stjenku maternice te može doći do sitnog krvarenja.

Opširnije: Prvi simptomi trudnoće

Trudnoća

Ishrana u trudnoći

Sve što vaša beba uistinu treba je dovoljno kalorija i kvalitetne vrste hrane. Dobra je ideja povećati unos mliječnih proizvoda s niskom razinom masnoće (kako biste povećali unos kalcija) te povrća i voća (kako biste povećali unos vitamina). Trudnoća nije vrijeme kada se drže dijete za mršavljenje. Dodaci prehrani mogu biti opasni u trudnoći i mora ih se izbjegavati. Nekoliko hranjivih sastojaka, kao što su folna kiselina, kalcij, željezo i bjelančevine, osobito su važni za trudnice. Većinu ovih sastojaka možete dobiti jedući uravnoteženu hranu - osim folne kiseline, koju možete dobiti u multivitaminskim tabletama. Žene na posebnoj prehrani, kao što su vegetarijanke koje ne jedu mliječne proizvode, trebat će poduzimati korake kako bi bile sigurne da dobivaju dovoljno hranjivih tvari neophodnih za njih i njihov fetus. Savjetujte se sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kakvih vitaminskih dodataka jer povećan unos nekih od tih vitamina, uključujući vitamine A i D, može uzrokovati porođajne mane.

Opširnije: Trudnoća

Vi ste ovdje: Home Savjeti

Brzi kontakt

BabyCentar.ba

Tel: (+387) 33 260-725
Fax: (+387) 33 260-725
Email: info@babycentar.ba
Website: www.babycentar.ba

Partneri

TagCloud

bebe, djeca, roditelji, babycentar, philips, avent, duda, igračke, kolica