Mame i bebe

11 najboljih igračaka za jednogodišnjaka

Od puzanja do šetnje, brbljanja do čavrljanja, od izležavanja do prave zabave – ove godine se puno toga dogodilo! Prvi rođendan velika je prekretnica i početak nove sezone otkrića i radosti dok vaša beba postaje dijete. Od sada do njihovog sljedećeg rođendana, vasa če beba toliko učiti i rasti. Dobne igračke njeguju maštu, senzornu stimulaciju i fizički razvoj na načine koji zaintrigiraju vašeg mališana.

Svijetle boje su važne za mališane ove dobi, jer ih je lako razlikovati tokom igranja. (Pasteli i prigušene nijanse i dalje su dobre za prostore za spavanje, ali opskrbite se igračkama duginih boja i primarnih boja kako biste potaknuli taj um koji raste!). Muzika i pokret dva su druga stuba savršeno opskrbljenog jednogodišnjeg prostora za igru. Njihova koordinacija ruku i očiju cvjeta, pa obratite pažnju kako manjim igračkama lako manipuliše. Da budemo precizniji, evo nekoliko najboljih igračaka za jednogodišnjake.

Ako postoji jedna riječ koja bi opisala jednogodišnjake, zauzet je. Iskoristite tu energiju sa stolom koji ima puno tipki, poluga, vijaka i ručica za istraživanje. PLAYGO Sto za bebe, koji se preporučuje za dob 12 mjeseci do 3 godine. Sto nudi vizualnu stimulaciju i praktičnu zabavu koja će vas zabavljati do kraja, dok stoje i jačaju te male noge.

Na početku hodanja i mjesecima nakon što se dostigne ta prekretnica, važna je igračka koju vaš mališan može gurnuti. To im pomaže da steknu samopouzdanje u šetnji i pruži im puno zabave. Od jednostavnih kolica ili šarmantnih kolica za lutke, do hodalice koja na prednjoj strani sadrži aktivnosti, pomicanje lopti i slično (kao na slici), u ovoj kategoriji postoji toliko mogućnosti i ponešto za svaku bebu – i svaki budžet.

Igrajte se, čak i prije 12 mjeseci. Vaše dijete od 1 godine će imati ogromnu korist od lutke ili plišanih životinja nadahnutih čovjekom o kojima se nježno brine. U ovom dobu najbolja je mekana, A još bolja je ona koja ima jednostavne dodatke poput pelena na čičak i plastične boce. Beba koja priča je idealna igračka jer će vasa beba moći ponavljati riječi. FP Svezbalica Seka je idealna mekana lutka za male ruke.

Igračke koje se mogu povući su važne. Kretanje po sobi pospješuje brzi razvoj motoričkih vještina, dok mališani razvijaju svoje fine motoričke vještine dok se drže za konce igračke. Povlačna igračka ih takođe uči da njihovo kretanje i djelovanje mogu utjecati na one oko njih; vide kako vlastitom rukom povlače nit i predmet se kreće kao rezultat. Klasična Fisher Price kornjača (prikazan gore) već je generacijama omiljena igračka za jednogodišnjake, ali neke će bebe više voljeti životinju.

Oni su sjajan način da unesete one razvojno važne svijetle boje! Kutije za slaganje kao što je prikazano, roditeljski su omiljeni jer ih je lako pospremiti i ne zauzimaju puno prostora, ali vjerojatno će biti još veći favorit za novopečenog mališana dok otkrivaju radosti slaganja, gradnje , i obaranje građevina koje grade vlastitim bucmastim rukama. Drveni ili mekani blokovi također su dobri za jednogodišnjake, kao i tradicionalni prstenasti slagači na stupu. Pronađeni predmeti također rade za slaganje; razne poklon kutije i plastične mjerne čaše su fantastične.

To je jedna od stvari kojih ste se vjerojatno plašili kad ste postali roditelj, ali činjenica je da su muzičke igračke toliko važne za razvoj vaše bebe, čak i ako vas boli u ušima. Vašoj će se bebi svidjeti uzročno-posljedične posljedice ksilofona, kao što je prikazano, ili klavira, koji su savršeni za koordinaciju ruku i očiju, a također ni približno glasni kao električne igračke koje samostalno puštaju muziku. Lutajte gore-dolje prolazom igračaka ili listajte internetske ponude za sve vrste muzičkih igračaka, jer bez obzira na to udara li ih vaš mali umjetnik ili pritiskajući dugme da biste dobili dobre stvari, ovo je jedna vrsta igračke koja je bitna u godinama 1.

Ne trebate čekati dok vaš mališan zapravo ne bude mogao pročitati prije nego što ga pustite na zadovoljstvo koje se nastaje uz dobru knjigu. Zamrznute, mekane, reaktivne knjige apsolutno su neophodne za vašeg jednogodišnjaka, a danas ih je toliko dostupnih, sigurno ćete skupiti kolekciju koja odgovara njihovim i vašim interesima. Vidite, Knjiga sveznalica je sjajno mjesto za početak, ali jednostavna pretraga otvorit će bezbroj mogućnosti.

Vaše je dijete spremno da ostavi svoj trag! Iako slikanje s djetetom od 1 godine može biti vrlo neuredno, pravljenje od plastelina je divan način da započnete umjetničko putovanje vašeg malog djeteta. Istraživanje umjetnosti važno je za stimulaciju boja, finu motoriku, senzorni razvoj, koordinaciju ruku i očiju te uzročno-posljedične reakcije. Osim udobnih netoksičnih bojica, drugi način igranja je bojama za prste.

Fizička igra je važna iz toliko razloga, od stimulacije mozga i grubih motoričkih vještina do jednostavnih starih umaranja. Životinja ili vozilo za ljuljanje u zatvorenom savršen je način da unesete svijet aktivne igre unutra, dok istovremeno stvarate poseban kutak njihove sobe ili igraonice koji nadahnjuje i oduševljava. Klackalica krokodil ima prekrasan izbor koji seže daleko od klasične klackalice.

Fina motorika, logika i razmišljanje na djelu su s igračkom aktivnosti za malu djecu. Kao i tablice aktivnosti u smislu onoga što pruža vašem mališanu, ali manje i prijenosnije, ove “labirint” igračke izvrsna su ideja za poklon za bebin prvi rođendan. A, minijaturne verzije savršene su za putovanja automobilom ili avionom.

Igračka za spavanje je nekako poput poklona i za mamu i tatu. Ovaj preslatki slon spreman je za maženje i igru, a opremljen je i zvučnom mašinom koja će uspavati vaše malo uz pjesmicu na bosanskom jeziku.