Oprema za bebe, Trendovi

4 najbolja kolica za bebe za različite budžete – najbolje rangirana dječija kolica!

Photo by @melissagaylephoto

 

Piše: Mirela Šehović

Nova beba znači da su vam potrebna nova kolica. Dječija kolica su zaista potreba svake mame jer vam olakšavaju dosta životnih situacija sa bebom u.  Iz cjelokupnog asortimana opreme koja je potrebna za bebu, pravilan odabir kolica je od velikog značaja.   Ali sa stotinama opcija, vaš odabir može biti težak. Ne brinite; skupili smo nekoliko najboljih kolica za svaku potrebu.

U ovom tekstu ću nastojati da vam približim bitne stvari na koje je potrebno povesti računa pri odabiru kolica za vas i vašu bebu.

Bez obzira da li ćete kolica koristiti za vožnju gradskim ulicama, za uspavljivanje ili trčanje na stazi, trebat će vam kolica koja to mogu pratiti. Kolica su korisna za snalaženje u životu jer vam olakšavaju izlazak iz kuće sa bebom, tako da će vam se investicija sigurno isplatiti bilo koja kolica odaberete. Evo, napravili smo spisak nekih od najboljih.

 

U ovom članku:

Koje vrste dječijih kolica postoje?

Lista najboljih kolica za bebe.

Kako izabrati prava kolica?

Ostala kolica koja trebate razmotriti.

Koja su najbolje rangirana dječia kolica?

Koja su najbolja kolica?

Koja kolica su najsigurnija?

Koja kolica koriste popularne osobe?

Koja kolica se mogu koristiti od rođenja?

Šta trebam gledati kada kupujem kolica?

Koje vrste dječjih kolica postoje?

Koje vrste dječijih kolica postoje?

Na izbor je nekoliko različitih vrsta kolica, uključujući:

Višenamjenska kolica: Redovna kolica koja su izvrsna za svakodnevne aktivnosti.

Putni sistemi: Oni dolaze s autosjedalicom za novorođenčad koja se prikače na kolica, tako da ih možete odmah koristiti s bebom.

Lagana kišobran kolica: Manje teže, što ih čini izvrsnim za putovanja.

Kolica za blizance: Ako imate blizance ili mališane bliskih godina, dvostruka kolica mogu vam malo olakšati život.

Kolica za trčanje: Trkači imaju na umu: ova kolica su napravljena za rukovanje grubljim terenima i imaju sisteme ovjesa za laganiju vožnju.

Ramovi za kolica: Kostur kolica (ručka, konstukcija i kotači), kojeg možete kompletirati sa kompatibilnom dječijom autosjedalicom, nosiljkom ili sportskim dijelom.

Ako niste sigurni koja su kolica najbolja za vašu porodicu, pogledajte naš detaljni vodič za pronalaženje savršenih kolica za vašu porodicu.

 

Kako smo odabrali najbolja kolica?

Pitali smo hiljade pravih porodica s Baby Centar liste o proizvodima koji im se najviše sviđaju sada kada je njihovo dijete poraslo. Uzeli smo vrhunske proizvode koje želimo podijelili s vama i dodali vlastita istraživanja i uvide. Evo kolica za koja mislimo da će se svidjeti vama i vašoj bebi.

Lista najboljih kolica za bebe.

1. Najbolja kolica gledajući sve cjelokupno

Zašto ih volimo:

Dječja kolica Stokke Xplory V6 podesiva po visini dizajnirana su kako bi svaki centimetar pružio više bliskosti i povezanosti vas i vašeg djeteta. Intuitivni dizajn čini Stokke Xplory V6 dječja kolica iz snova. Prednji kotači koji se okreću čine kolica super pokretljivima čak i jednom rukom i oko najužih kuteva. S obzirom da se dječja kolica podešavaju po visini i postoji mogućnost vožnje kod koje je dijete okrenuto prema vama i u smjeru vožnje postoje nebrojene mogućnosti podešavanja koje će se prilagoditi vama i vašim potrebama. Pogodna su od rođenja do 15 kg. Nude ultra udobnu košaru sa superiornom ventilacijom, meku stolicu sa rastezljivim pokrovom za sunce pa čak i riješenje za braću i sestre za daskom za vožnju. Nti jedna druga dječja kolica ne pružaju toliku bliskost rositelja i djece kao Stokke Xplory dječja kolica. Ne zaboravite, Stokke Xplory V6 dječja kolica mogu se korititi u sistemu za putovanja sa svim Stokke autosjedalicama bez upotrebe adaptera. Isto tako mogu se koristiti i sa dječjim sjedalicama drugih proizvođača uz upotrebu prikladnih adaptera.

Imajte na umu

Podiže vaše dijete više i promovira kontakt očima i povezanost. 3 položaja okrenuta prema roditelju: spavanje, odmor i aktivnost, i 2 položaja okrenuta prema naprijed: odmor i aktivnost. Podesiva visina sjedalice može se podesiti prema svim visinama stolova i time pruža mogućnost bebi da sa roditeljima uživa za stolom u kafićima i restoranima.

Šta roditelji misle

„Volim što to mogu upravljati jednom rukom i što mogu pričvrstiti razne dodatke. Kvalitet, dizajn, svestranost.” -Melisa K.

„To su najbolja kolica ikad! Možete ih voziti jednim prstom. Stabilna su i vrlo okretljiva. Ima nastavke tako da može preći sa nosiljke, autosjedalice I sportskog dijela za veću djecu. Skupo je, ali vrijedi svake marke. Kad budem imao drugo dijete, koristit ću kolica koja već posjedujem. ” -C.F.

2. Najbolja kolica za odrastanje uz porodicu

Zašto ih volimo

Cam – modularni sistem 3 u 1 – Taski nudi sve mogućnosti za smještaj rastućih porodica. Od rođenja koristite nosiljku za šetnju naseljem ili čak kući kao sigurno i ugodno mjesto za spavanje. Možete ih upariti s Cam autosjedalicom ili nekom drugom kompatibilnom autosjedalicom kako biste stvorili vrhunski putni sistem.

Kada vaše dijete bude starije, možete zamjeniti nosiljku sa priloženim dječjim sportskim sjedištem. Uz Taski ćete biti onaj roditelj koji sebi olakšava vođenje brige o ​​mališanima.

Imajte na umu

Mehanizam otvaranja / zatvaranja može potrajati. Čak i kada su sklopljena, ova kolica su za veća vozila i dalje zauzimaju prilično prostora u hodniku ili prtljažniku. Ali mnogi roditelji kažu da se blagodati čvrstih točkova i masivne korpe za odlaganje potpuno isplaćuju.

Što roditelji misle

“Volim veličinu i lakoću upravljivljanja. Volim nosiljku. Kupio sam stalak za nosiljku i sada ga koristim u našoj spavaćoj sobi za treće dijete. Naše treće dijete i kolica još uvijek izgledaju i djeluju potpuno novo – to je nevjerovatno! Vrijedilo je para. ” –Sabina Š.

„Super je što su kolica s nosiljkom, dječjim sjedištem i što je najvažnije što može rasti s našom porodicom.” -V.B.

 

3. Najisplativija kolica

Zašto ih volimo

Iako su povoljna kolica, ova FreeON kolica ne štede na karakteristikama koje olakšavaju izlazak s bebom. Sportska kolica s mogućnošću postavljanja autosjedalice zbog čega su primjerena za novorođenčad, a kasnije ih prilagođavate dobi djeteta.

Savršena su za roditelje koji žele kupiti jedna kolica za cijeli period – od rođenja, do prvih koraka, čime ujedno štede, a djetetu osiguravaju udobnost i sigurnost.
Set uključuje sportska kolica i autosjedalicu skupine 0+ (od 0 – 13kg).

Koristite ovu kolica od prvog dana jer na nju možete povezati autosjedalicu i okrenuti je prema sebi.

Imajte na umu

Leđni naslon je podesiv u tri položaja tako da možete prilagoditi zahtjevima vase bebe. Još jedna stvar koju treba napomenuti: vožnja nije tako glatka kao kod skupljih kolica.

Šta roditelji kažu na Babylistu

“Jeftina, lagana, laka za upotrebu i vrlo kompaktna.” -Jelena S.

4. Najbolja kišobran kolica za puta

Zašto ih volimo

Svaka kolica s preklopom jednom rukom dobivaju pohvale od roditelja, ali MacLaren Quest se takođe može pohvaliti prostranom korpom za odlaganje do koje možete doći straga ili sa strana i s mehanizmom koji olakšava upravljanje. Ima odličan ovjes na kotačima koji uspijeva apsorbirati neravnine i teži manje od ostalih kolica, tako da nećete opteretiti mišiće podižući ovo unutar i iz gepeka.

Imajte na umu

MacLaren Quest dolazi s kišnom navlakom koju možete navući preko kolica kada pada kiša kako bi prekrili vašu bebu. I dok nema ladice za roditelje ili držača za čaše, na nadstrešnici se nalazi vodootporan krov sa UV zaštitom.

Šta roditelji misle

“Tako je lako otvoriti kolica! Klizi vrlo lako i ugodno ga je gurati i okretati ”-M.J.