Trendovi, Uncategorized

Idealno mjesto gdje možete pronaći sve igračke za djecu

Tražite idealno mjesto gdje možete pronaći sve igračke za djevojčice, dječake i bebe? Kod nas ćete pronaći igračke za djecu za sve uzraste uz koje će se mališani zabavljati satima. Plišane igračke, Baby igračke, društvene i kreativne igre, muzički instrumenti, autići na daljinski upravljč ili lutke za djevojčice te brendirane igračke poput Lego, Barbie, Fisher Price, Tiny Love, PlayGro, Baby Born, Globo, Nikko, Bruder, Win Fun i mnoge druge redovno su na akciji po pristupačnim cijenama.

Razveselite svoju djecu sa poklon igračkama. Velik izbor didaktičkih i edukativnih igračaka za djecu uz koje mogu puno naučiti, a igra nije komplikovana, jedino je potrebna energija tvog djeteta (koje ima i napretek!). Naše sigurne i zabavne igračke motiviraju djecu da razvijaju grube i fine motoričke sposobnosti, društvene vještine i logičko razmišljanje pomoću korištenja mašte i kreativnosti.

Neki kažu da najljepši osječaj na svijetu jeste izmamiti osmijeh djetetu na lice. Uljepšajte im najbolje godine uz igračke s kojima će se zabavljati.

Igračke:

Igračke za koncentraciju i kreativnost

Tvoja djeca od svojih umjetničkih hobija dobivaju mnogo više od same maštovite zabave. Kreativnost im pomaže da ostanu smirena i fokusirana, a aktivnosti poput izrade stvari s plastelinom pozitivno utječu na razvoj motoričkih vještina.

Igranje pozitivno utiče na razvoj dječijeg mozga

Aktivna igra pomaže djeci u razvoju motoričkih vještina i koordinacije, a uz to ih i usrećuje. U Baby Centar asortimanu pronaći ćeš brojne igračke koje im u tome mogu pomoći.

 

Razvijanje emocije i razmišljanja

Igranje sa igračkama za djecu su jedan od najvažnijih elemenata razvoja svakog djeteta. Igra nije baš samo “igra”, već igračke za djecu imaju dublji smisao kao što je razvojni i emotivni značaj. Igračke za djecu su pokretač na maštanje i razmišljanje.

Uz igračke za djecu u kojima ostavruju uloge (kuhar, doctor, majstor, šofer, policajac, princeza ili pjevač) djeca mogu da maštaju o raznoraznim stvarima. Za neke dječije igračke kojima nije potrebno upustvo, djeca će pokušati da se sama snađu i na taj način pospješuju svoj razvoj razmišljanja. Omljena dječija igračka bez koje dijete ne želi da spava, razvijat će emocije kod djeteta.

Igračke za djevojčice

Izbor igračaka za djevojčice može da podstakne interesovanje djevojčice od malih nogu. Na početku, igračka za djevojčice je najbolji prijatelj za spavanje. Izborom svoje omiljene lutke i prijateljice, igračka za djevojčice će podstaknuti dijete da razvija komunikacione vještine i emocije.

Sama lutka tokom igre može biti gladna, pa je potrebna igračka za djevojčice koja može da pripremi hranu. Barbika ne može da ide neispremna u grad, tako da je potrebna igračka za djevojčice koja će je spremiti za izlazak. Tokom šetnje sa mamom i tatom i omiljena lutka mora da krene sa vama, zato su vam neophodna kolica. Zato su potrebna kolica kao igračka za djevojčicu kojom će se lutka prevoziti.

Baby Centar u svojoj ponudi ima igračke za djevojčice svih uzrasta brendova Barbie, Baby Born, Dimian, Globo i drugi.

Igračke za dječake

Prva pomisao kada se spomenu igračke za dječake su vozila. Pored vožnje automobila, motora, bagera, kamiona, helikoptera ili vozila na daljinski, velika mašta može da se upotrijebi i sa ostalim igračkama za dječake. Veliki broj igračaka za dječake jesu kocke ili puzzle kojima podstiči razvoju. Set sa alatom koji je namijenjen dječacima za igru, pospješuje motoričke sposobnosti djeteta. Igračke za dječake sa igranjem uloga mogu da ih podstaknu u njihovim interesovanjima, odabirom policajca, bagera, formule, helikoptera ili doktora koji liječi.

Baby Centar u svojoj ponudi ima veliki izbor igračaka za dječake svih uzrasta brendova Nikko, Bruder, Burago, Rastar, Globo, Headu i mnogi drugi.