Oprema za bebe, Trendovi

Sigurno na putovanje u ljetnim mjesecima

Mnoge porodice tople ljetne dane koriste za lutanje ili odmor. Iako postoji mnogo mogućnosti za putovanje, obično na putovanje idemo automobilom. Nije suvišno pravilno se opremiti i obezbijediti ugodno i sigurno putovanje.

Ne bez odgovarajuće autosjedalice

Svakako nije suvišno naglasiti da djeca tokom vožnje uvijek moraju biti vezana sigurnosnim pojasom u odgovarajućoj sigurnosnoj autosjedalici, koji mora biti čvrsto i pravilo ugrađena u vozilo, tako da se ne pomiče lijevo i desno i treba odgovarati djetetovoj visini. A šta je pokazatelj da je dijete preraslo autosjedalicu? Jednom kada njegova ramena dosegnu gornji dio naramenica, vrijeme je da djetetu odabere novu, veću autosjedalicu. Obveza korištenja autosjedalice postavlja se do visine djeteta od 150 cm.

Autosjedalice koje rastu zajedno s djetetom

U našu ponudu smo dodali novu autosjedalicu Scudo, inovativnu porodičnu autosjedalica za djecu, koja će praktički rasti s djetetom još neko vrijeme. Izuzetno prikladnim okretnim sistemom s jednom rukom, koji roditeljima znatno olakšava život, jer im pomaže da dijete svakodnevno, tokom nekoliko godina, lako smjeste u i izvan autosjedalice. To su modularni sistemi koji se sastoji od rotirajuće baze  autosjedalice – 0 – 36 kg, dizajniran za sigurnu vožnju djece od rođenja do njihove četvrte godine života.

Novost dolazi od poznatog proizvođača autosjedalica – Cam Scudo – autosjedalica koja ima podesivi naslon za glavu u 7 položaja, 3 položaja naslona za leđa, sigurnosni kaiševi na 5 tačaka sa zaštitnim jastučićima, udobno i bezbjedno idealno za korišćenje od 0 do 13kg (uvek u smjeru suprotnom od  smjera vožnje), univerzalnim isofix sistemom na zadnjim metalnim spojevima sa jednostavnim postavljanjem. Rotacija sjedišta za lakši ulazak vašeg deteta.

Bez kompromisa kad je sigurnost u pitanju

Ako želite odabrati zaista sjajnu, ali i sigurnu autosjedalicu, savjetujemo vam da pratite godišnje testiranje autosjedalica za djecu koje provodi Njemačko automobilsko udruženje – ADAC Stifung Warentest. 

Da će putovanje biti ugodno za sve

Tokom vožnje s djetetom planirajte kratka zaustavljanja kako bi se dijete malo opustilo, idite na toalet. Dobro je da se dijete zabavi u vozilu i vrijeme vožnje će brže proći. Djeci kojoj je nerijetko muka u vožnji, ne preporučujemo čitanje ili gledanje crtića, ali prikladno je slušati bajke ili pjesme, razne igre riječi, promatranje okoline ili možda igrati neku zabavnu igru s brojevima itd. Važno je da dijete tokom vožnje bude smješteno u autosjedalicu. Ako se buni, radije se zaustavimo i napravimo kratku pauzu. Još jedna bitna stvar je da ne prekrivate bebu pokrivačima jer se može pregrijati – više o tome pročitajte OVDJE.

U našim poslovnicama nudimo izvrsnu ponudu raznih modela autosjedalica za djecu renomiranih brendova, za sve dobne skupine i za sve vrste vozila. Naša osnovna smjernica u nizu ponuda je maksimalna sigurnost koju sjedište pruža malim putnicima. Provjerite na www.babycentar.ba, te pratite nas na društvenim mrežama Instagram profil i Facebook stranicu Baby Centar!

Želimo vam ugodnu i sigurnu vožnju!