OPĆI UVIJETI POSLOVANJA INTERNET TRGOVINE www.babycentar.ba

Opći uvjeti poslovanja internet trgovine babycentar.ba definiraju uvjete za kupovinu i prodaju proizvoda firme Italgroup d.o.o., Stara cesta bb, 71 320 Vogočća, BiH  (u daljnjem tekstu ponuditelj/prodavač).

Opći uvjeti poslovanja Internet trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Međunarodnim kodeksom e-poslovanja.

Postupak kupovine

Internet trgovina radi 24 sata dnevno, sve dane u sedmici. Upotreba Internet trgovine je besplatna. Kupac lako odabire i naručuje proizvode koje je spremio u korpu. Konačnom potvrdom narudžbe u zadnjem koraku, narudžba je zaključena. Po zaključenoj narudžbi, kupac prima e-mail potvrde narudžbe. Narudžba je pohranjena u elektronskom obliku kod ponuditelja.

Cijene i načini plaćanja u Internet trgovini

Sve cijene proizvoda navedene su u KM (konvertibilnim markama) i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV 17%). Pridržavamo pravo na promjenu cijena bez prethodne najave, ukoliko nije drugačije navedeno (u slučaju posebnih akcijskih ponuda i popusta). Kada kupac potvrdi narudžbu u Internet trgovini, vrijede cijene koje su u tom trenutku aktualne i navedene na narudžbi. Cijene su predviđene za jedan komad, ukoliko nije drugačije navedeno.

Način plaćanja

Internet trgovina omogućava plaćanje pouzećem i virmanski

  Plaćanje pouzećem
Pri odabiru plaćanja po pouzeću kupac plaća naručeni proizvod dostavnoj službi pri preuzimanju. Plaćanje dostavnoj službi pri preuzimanju moguće je izvršiti gotovinom. Dostavljanje na drugu adresu možete dogovoriti sa dostavnom službom.

Internet trgovina će sve narudžbe sa odabranim plaćanjem po pouzeću tretirati kao konačnu i neopozivu narudžbu. U slučaju da kupac ne preuzme naručeni proizvod na dogovoreni datum, snosi troškove isporuke.

Plaćanje po predračunu na transakcijski (bankovni) računa

Ukoliko izberete ovaj način plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Vašu uplatu nakon toga možete da izvršite poutem internet bankarstva/aplikacije ili putem banke, pošte, Western Uniona… Po zaprimljenoj uplati obrađujemo Vašu narudžbu, odnosno prema izvodima iz banke – u pravilu, sljedeći radni dan.

Akcije i kuponi ugodnosti Internet trgovine

Popusti vrijede na odabrane proizvode sa redovnom cijenom na zalihi, jasno su označeni uz navedenu visinu popusta i vremenskim periodom trajanja popusta. Popust se obračunava na blagajni i prikazan na narudžbi. Popusti se ne zbrajaju. Akcije sa kuponima su povremene i vremenski ograničene. Kuponi sa popustima se međusobno ne zbrajaju. Pri svakoj kupnji moguće je iskoristiti samo jedan kupon.

U slučaju tehničkih problema ili nepredviđenih drugih utjecaja nad kojima pružatelj usluge nije imao utjecaja, zadržavamo pravo obavijestiti kupca o pogrešci i promjeni cijene te ga obavijestiti o mogućnosti kupnje po ispravnoj cijeni, odnosno, omogućavamo kupcu da se bez naknade povuče iz narudžbe.

Fotografije proizvoda

Fotografije proizvoda su simbolične. Naručeni proizvod može se minimalno razlikovati od fotografije proizvoda u Internet trgovini.

Tekst uz proizvode

Tekst naveden uz proizvode je informativne naravi. Za detaljniji opis i informacije kontaktirajte nas na  [email protected] .

Isključenje od odgovornosti

Italgroup d.o.o. se trudi da su informacije, objavljene na ovim internetskim stranicama, u trenutku njihovog unošenja, tačne i pouzdane, međutim Italgroup d.o.o ne jamči za tačnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim internetskim stranicama. Karakteristike, zaliha i cijena proizvoda mogu se vrlo brzo promijeniti te ih Italgroup d.o.o ne može odmah ažurirati. U tom slučaju obavijestit ćemo kupca o eventualnim promjenama i omogućiti mu otkazivanje narudžbe ili zamjenu proizvoda. U takvim slučajevima ponuditelj zadržava pravo na povlačenje kupoprodajnog ugovora.

Garancija

Proizvodi imaju garanciju, ukoliko je tako navedeno u garantnom listu. Garancija teče od dana kupnje proizvoda i vrijedi samo uz predočenje originalnog računa te uz pridržavanje svih uvjeta koji su navedeni u garantnom listu. Garantni uvjeti i rokovi navedeni su u garantnom listu ili na računu. Garancija vrijedi na području Bosne i Hercegovine.

Garancija ne vrijedi u slučaju:

> nepridržavanju uputa za upotrebu,

> popravka od strane neovlaštene osobe,

> neadekvatnog korištenja proizvoda,

> oštećenja koja su nastala zbog udaraca koje je prouzročio kupac ili treća osoba.

Dostava

Italgroup d.o.o. nudi mogućnost dostave naručenog proizvoda koristeći usluge preduzeća EUROEXPRES (u nastavku pružatelj usluge dostave). Kada su paketi spremni za dostavu, isporučuju se djelatnicima poduzeća EUROEXPRES koji zatim postupaju s paketima prema vlastitim pravilima poslovanja. Preporučujemo našim kupcima da se upoznaju s Općim uvjetima poslovanja poduzeća EUROEXPRES Dostavu obavljaju djelatnici poduzeća EuroExpress d.o.o. na navedenu adresu isključivo unutar područja  Bosne i Hercegovine.

Rokovi isporuke

Ukoliko su naručeni proizvodi na zalihi, djelatnici preduzeća EUROEXPRES dostavit će ih u roku 1 do 3 radnih dana, osim ukoliko za neki od kupljenih proizvoda nije naveden drugi, duži rok dostave. Ukoliko navedeni proizvodi nisu na zalihi, obavijestit ćemo vas kada će proizvod biti na zalihi odnosno da željeni proizvod nije moguće dostaviti.

Rok otpreme za sve naručene proizvode unutar jednog računa kupnje jednak je roku otpreme proizvoda naručenog unutar istog računa za koji vrijedi najduži rok otpreme. U slučaju da kupac ne želi čekati isporuku svih proizvoda prema proizvodu s najdužim rokom otpreme, kupac ima mogućnost proizvode grupirati i naručiti kako kupcu odgovara prema roku otpreme kroz zasebne kupnje. Ova mogućnost nije programski izdvojena u posebnu uslugu Internet trgovine već je kupac ostvaruje obavljanjem dviju ili više odvojenih kupnji.

Dostava na kućnu adresu obavlja se na adresu koja je navedena u narudžbi. U slučaju da prilikom dostave niste kod kuće, dostavljač vam ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Trošak dostave

Za narudžbe u vrijednosti do 300,00 KM poštarina iznosi 9,35 KM (PDV uključen).
Za narudžbe veće od 300,00 KM poštarina je besplatna!

Postupak jednostranog raskida ugovora i povrat proizvoda

Kupac naručenog proizvoda u Internet trgovini ima pravo na raskid Ugovora u roku 14 dana od preuzimanja proizvoda. Kako biste ostvarili pravo na jednostrani raskid Ugovora, o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora morate nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom na  [email protected] , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektronske pošte. Bez obzira na oblik raskida ugovora, potrebno je priložiti kopiju računa.

Zaprimljeni proizvod potrebno je vratiti neoštećen, nepromijenjen i u originalnoj ambalaži. Proizvod mora biti u stanju prigodnom za daljnju prodaju. Ukoliko je proizvod sastavljen i korišten, povrat nije moguć.

Italgroup d.o.o. uplaćenu vrijednost vraća na račun kupca. Povrat novca biti će izvršen u najkraćem mogućem roku, najkasnije 14 dana od povrata proizvoda u nepromijenjenom stanju i originalnoj ambalaži. Da bi se osigurala tačnost i pravovremenost povrata, te osigurala evidencija o uplatama, povrat se vrši transakcijski na račun kupca. Firma može zadržati novac dok ne primi vraćeni proizvod ili dok kupac ne dostavi dokaz da je proizvod poslao natrag, ovisno o redoslijedu događaja. Trošak povrata proizvoda snosi kupac.

Pravo na zamjenu proizvoda, povrata novca, garancije, materijalnih nedostataka i nepropisno pruženih usluga regulirano je Zakonom o zaštiti potrošača.

Reklamacije i informacije

U slučaju reklamacije ili potrebe za dodatnim informacijama pošaljite e-mail na  [email protected] .

Firma Italgroup d.o.o.. se obvezuje na sporazumno rješavanje spora. Ukoliko spor nije moguće riješiti sporazumno, za rješavanje spora nadležan je sud u Sarajevu.

Stvarna greška

Definicija stvarne greške

Greška je stvarna ukoliko:

> proizvod nema svojstva potrebna za upotrebu;

> proizvod nema specifična svojstva koja su potrebna za upotrebu zbog koje kupac kupuje proizvod,

> proizvod nema svojstva kvalitete i odlike koje su izričito ili prešutno dogovorene,

> je ponuditelj izručio proizvod koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model prikazan zbog obavijesti.

Provjera primjerenosti proizvoda

Primjerenost proizvoda za normalnu upotrebu ocjenjuje se usporedbom proizvoda iste vrste, te prema navedenim karakteristikama proizvoda koje navodi prodavač ili proizvođač putem oglašavanja, predstavljanja proizvoda ili citiranja.

Kupac mora obavijestiti ponuditelja o bilo kojem nedostatku proizvoda u zakonskom roku. Obavijest mora sadržati točan opis greške. Kupac ponuditelju mora omogućiti pregled proizvoda. Pravo na uvažavanje stvarne greške jasno je definirano Zakonom o zaštiti potrošača.

Obrazac za uvažavanje stvarne greške proizvoda, naručenom isključivo putem Internet trgovine, možete pronaći ovdje.

Spremanje ugovora (narudžbe)

Sve narudžbe arhiviraju se na adresi Italgroup d.o.o., Stara cesta bb, 71 320 Vogočća, BiH, Narudžbe i kopije računa arhiviraju se u sjedištu firme.

Zaštita osobnih podataka

Internet trgovinom www.babycentar.ba upravlja Italgroup d.o.o., Stara cesta bb, 71 320 Vogočća, BiH, koja je pružatelj usluge e-trgovine (u daljnjem tekstu: ponuditelj ili firma ili upravitelj osobnih podataka).

Upravitelj osigurava da će se osobni podaci kupca obrađivati samo u svrhe sa kojima se kupac složio. Pristanak na korištenje osobnih podataka je dobrovoljan i može se opozvati u bilo kojem trenutku na isti način kako je i dan. Ukoliko kupac ne pruži osobne podatke, upravitelj osobnih podataka ne može ispuniti svrhu zbog koje se isti prikupljaju. Ova izjava o privatnosti odnosi se na Internet trgovinu www.babycentar.ba.

Privola

Korištenjem Internet trgovine korisnik pristaje na korištenje podataka opisanih u izjavi o prikupljanju osobnih podataka.

Prikupljanje osobnih podataka

Kupnjom putem Internet trgovine korisnik dopušta da Italgroup d.o.o. (davatelj), kao upravitelj baze osobnih podataka, prikuplja i obrađuje podatke kupaca i narudžbe prema Općoj uredbi o zaštiti podataka – Uredba (EU) 2016/679 (u daljnjem tekstu GDPR).

Davatelj se obvezuje da će vaše osobne podatke i druge prikupljene podatke u trenutku narudžbe zaštititi u skladu sa GDPR-om, te ih štititi od otkrivanja trećim stranama (osim trećih strana koje obrađuju podatke isključivo u ime i prema uputama Italgroup d.o.o.), te da će ih upotrebljavati isključivo za potrebe dovršavanja narudžbe, naplate i rješavanja eventualnih reklamacija i druge potrebne komunikacije.

Davatelj se također obvezuje trajno zaštititi sve osobne podatke korisnika.

Internet trgovina također može automatski prikupiti neke podatke o vašem računalu. U te podatke spadaju: IP adresa, vrsta preglednika, ime domene, vrijeme posjeta, adrese web stranice koje ste posjetili u našoj Internet trgovini. Davatelj ove informacije koristi isključivo za izradu statistike i optimizaciju Internet trgovine.

Vrste korisnika

Registrirani korisnik:

Registrirani korisnik ima pravo kupovanja u Internet trgovini.

Registrirani korisnik prijavljuje se u Internet trgovinu tijekom postupka kupovine, a novi korisnik se registrira u Internet trgovini tijekom postupka kupovine.

Za registraciju u Internet trgovini Italgroup d.o.o. potrebno je navesti tačne i istinite osobne podatke (ime, prezime, adresu, poštanski broj, mjesto prebivališta, e-mail adresu, broj mobitela i zemlju prebivališta). Firma Italgroup d.o.o. ne odgovara za tačnost, pravovremenost, cjelovitost i ispravnost ličnih podataka, no obvezuje se postupati s njima pažljivo i u skladu sa važećim zakonom.

Neregistrirani korisnik (brza kupovina bez registracije):

Neregistrirani korisnik ima pravo kupovanja u Internet trgovini.

Neregistrirani korisnik u korpi navodi svoje lične podatke za potrebe izvršavanja kupovine.

Kako bi se kupovina izvršila, potrebno je navesti tačne i istinite podatke: ime, prezime, adresu, poštanski broj, mjesto prebivališta, e-mail adresu, broj mobitela i zemlju prebivališta. Firma Italgroup d.o.o. ne odgovara za tačnost, pravovremenost, cjelovitost i ispravnost osobnih podataka svojih članova, ali se obvezuje da će s njima postupati pažljivo i u skladu sa zakonom.

Davatelj prikuplja, upravlja, obrađuje i pohranjuje sljedeće korisničke podatke u svrhu obavljanja svojih usluga:

Registracija stranke (fizička osoba):

> ime i prezime

> adresu

> poštanski broj

> zemlju prebivališta

> e-mail adresu (korisničko ime)

> lozinku

> broj telefona ili mobitela

> način komunikacije

> status ‘fizička osoba’ (nije firma)

> vrijeme i datum registracije

> ostale podatke koje korisnik dobrovoljno unese u polja za unos.

Registracija stranke (pravna osoba):

> naziv tvrtke

> poštanski broj

> država

> kontakt osoba

> broj telefona/mobitela kontakt osobe

> porezni broj tvrtke i podatke o poreznoj obvezi

> e-mail adresu (korisničko ime)

> lozinku

> status ‘pravne osobe’ (tvrtka)

> vrijeme i datum registracije

> ostale podatke koje korisnik dobrovoljno unese u polja za unos.

Prilikom kupovine bilježi se:

> adresa i država dostave

> promjena podataka

> ostali podaci koje korisnik dobrovoljno unese u polja za unos

> IP adresa s koje korisnik pristupa internet stranici (u slučaju plaćanja kreditnom karticom)

> povijest komunikacije

> podaci o sadržaju ugovora

> način plaćanja

> način preuzimanja

> datum narudžbe.

Upotreba ličnih podataka

Ponuditelj prikuplja informacije kako bi osigurao pravilno funkcioniranje internet trgovine i pružanje potrebnih usluga.

Osobne podatke Italgroup d.o.o. prikuplja za neometano izvršavanje kupnje u Internet trgovini koja uključuje individualnu komunikaciju sa kupcem putem e-maila ili mobitela (SMS/MMS/Viber, telefonskim pozivom i dr.) te za potrebe ispunjavanja narudžbe (slanje informativnog materijala,ponude, računa i dostave).

Podatke o klijentima čuvamo na poslužitelju 2 godine od zadnje kupnje. Zatim analiziramo podatke koje je kupac dao u trenutku narudžbe. Trajno pohranjujemo IP adresu narudžbe koja je plaćena kreditnom karticom.

Spremanje ugovora (narudžbe): Sve narudžbe arhiviraju se u firmii  Italgroup d.o.o., Stara cesta bb, 71 320 Vogočća, BiH. Narudžbe i kopije računa arhiviraju se u sjedištu tvrtke. Kupac može zatražiti kopiju računa ukoliko pošalje zahtjev na:  [email protected] 

U slučaju ‘napada’ na bazu ili računalni sistem, ne odgovaramo za posljedice. U svakom slučaju  Italgroup d.o.o. proveo je sve potrebne mjere koje su propisane zakonom.

Osobni podaci koristit će se u svrhe za koje je korisnik Internet trgovine dao suglasnost i za obavljanje usluga koje Internet trgovina pruža. Korisnik je odgovoran za zaštitu osobnih podataka na način da čuva svoje korisničko ime i lozinku, te korištenjem odgovarajuće softverske (antivirusne) zaštite svog informacijskog sustava i elektroničkih uređaja.

Korisnik uz svoj osobni pristanak, istovremeno pristaje i ovlašćuje davatelja kao upravljača osobnih podataka da odabrane prikupljene informacije proslijedi ugovornim partnerima s kojima ima zaključene ugovore o obradi osobnih podataka, a koji podatke obrađuju u ime davatelja i za njegov račun u gore navedene svrhe. Pružatelj usluge će dostavnoj službi pružiti podatke potrebne za dostavu proizvoda kupljenog u Internet trgovini (ime i prezime, adresu, kontakt broj i e-mail adresu). Ukoliko kupac izabere način plaćanja s karticom, ponuditelj surađuje sa bankom (trećom stranom). Ove informacije koriste treće strane isključivo u svrhu ispunjavanja svojih obveza u skladu sa izvršavanjem postupka narudžbe i plaćanja.

Ponuditelj se obvezuje da neće otkrivati podatke trećim osobama (koje ne sudjeluju u postupku obrade narudžbe i plaćanja), osim ako je drugačije zakonom propisano, te ako državne vlasti zatraže podatke u svrhu suda ili drugih javnih tijela za zaštitu i ostvarenje zakonskih interesa ponuditelja.

Brisanje osobnih podataka

Ponuditelj se obvezuje trajno zaštititi, prikupljati i obrađivati osobne podatke korisnika u skladu sa odredbama važećeg zakonodavstva na području zaštite osobnih podataka.

Ponuditelj će osobne podatke korisnika spremiti na vremenski period koji je određen zakonom.

Završne odredbe

  1. Važeći opći uvjeti objavljeni su na web stranici
  2. Isto se primjenjuje na sve promjene i dopune važećih Općih uvjeta, koji su rezultat promjenjive poslovne politike pružatelja ili važećeg zakonodavstva.

Podaci firme:

 Italgroup d.o.o.,

Stara cesta bb,

71 320 Vogočća, BiH

E-mail:  [email protected]