Trendovi

Zašto bi se bebe trebale igrati sa drvenim igračkama?

Svake godine se razvija toliko novih igračaka kako u zabavne tako i u obrazovne svrhe. Sa toliko mogućnosti izbora, nije ni čudo što je roditeljima teško da odaberu ono što je najbolje. Igračke za bebe, malu djecu i predškolce mogu biti zamršeno dizajnirane i moderne, ali bi također trebale biti izdržljive i sigurne .

Na tržištu postoji ogromna količina plastičnih igračaka. Često dolaze u mnogim varijantama i lako su dostupne u mnogim trgovinama, što je vjerovatno jedan od glavnih razloga zašto se drvene igračke mogu zanemariti.

Zašto biste trebali razmisliti o tradicionalnim drvenim igračkama? Evo samo nekih od mnogih razloga.

Prednosti drvenih igračaka

Drvene igračke su ekološki bezbjedne. Drvene igračke se obično proizvode od održivog drveta, što ih čini prihvatljivijom opcijom od njihovih plastičnih kolega.

Drvo se može reciklirati, biorazgradivo i obnovljiva supstanca.

Mogu se bojati pigmentima bez toksičnosti.Za razliku od masovno proizvedenih plastičnih igračaka, drvene igračke se često proizvode korištenjem održivih sirovina i ručno ih izrađuju talentirani majstori.

Budući da drvene igračke koriste prirodne sirovine, one djeci nude i ličnu povezanost s prirodnim svijetom.Drvene igračke nude odličnu obrazovnu vrijednost. Budući da drvene igračke ne dolaze s elektronskim dijelovima ili glasovima koji daju upute kako se njima igrati,djeca su često prepuštena sama sebi, postepeno razvijajući svoje vještine rasuđivanja, vještine rješavanja problema, koordinaciju ruku i očiju i finu motoriku.

Klasične drvene igračke kao što su minijaturni konstrukcioni setovi, blokovi za građenje i zagonetke također se mogu koristiti da naučite svoju djecu da počnu brojati i razumjeti brojeve.

Drvene igračke imaju klasičan izgled i taktilni osjećaj. Djeci je zanimljivo igrati se igračkama različitih tekstura, oblika, veličina i težina. Plastične igračke ne mogu uvijek ponuditi isto iskustvo koje imaju drvene igračke.

Možete to čak i sami osjetiti. Dobro izrađene drvene igračke imaju određeni osjećaj kada se dodiruju. Njihove plastične kopije često izgledaju previše jednostavno i sjajno.Budući da drvene igračke imaju malo težine i taktilnog osjećaja, djeca se mogu igrati s njima i biti svjesna šta zapravo rade. Ovo je zapravo vrlo važno za djecu sa usporenim razvojem finih motoričkih sposobnosti ili senzornim poremećajima.


Taktilna komponent drvenih igračaka omogućava djeci da se više trude i razmišljaju dok se igraju.Uzmimo za primjer drveni automobil.Možda se neće kretati tako glatko kao metalni i li plastični automobil igračka,primoravajući djecu da primjene malo fizičke energije kako bi se pokrenuli.


Drvene igračke nemaju nepotrebne zvukove ili dodatke, što pruža praznu ploču na kojoj se djeca mogu igrati koristeći svoju bujnu maštu.

Drvene igračke potiču društvenu interakciju. Igranje sa kompjuterskim igricama ili laptopima može biti očaravajuće i poučno, ali je obično usamljena aktivnost koja ne potiče interakciju s drugima. Drvene igračke, s druge strane, mogu pomoći u razvijanju osjećaja za komunikaciju, međusobnu igru, saradnju i sinergiju među djecom.

Drvene igračke nemaju smetnje koje mnoge plastične igračke imaju, potičući djecu na interakciju s njima stvarajući razne zvukove, zvučne efekte ili glasove


Drvene igračke su izdržljive i dugotrajne. Činjenica je da su djeca vrlo gruba prema svojim igračkama: svi bivaju bačeni, bačeni ili izostavljeni kada izgube interesovanje. Plastične igračke se često mogu polomiti, dok one sa audio-vizuelnim ili digitalnim aspektima mogu pokvariti ili postati zastarjele.

Drvene igračke, s druge strane, mogu izdržati dosta udaraca, ali se ipak mogu prenijeti na sljedeću generaciju.Većina drvenih igračaka napravljena je od punog drveta pa ih je prilično teško u potpunosti oštetiti osim udubljenja i ogrebotina.

Ako se zaprljaju, možete ih lako očistiti i pripremiti za sljedeću igru. Dakle, ako razmišljate o ulaganju u igračke koje možete prenijeti s jednog djeteta na drugo, nikada nećete pogriješiti s drvenim igračkama. Drvene igračke su bezbjedne.Činjenica je da se većina plastičnih igračaka može lako otkinuti ili slomiti, ostavljajući male dijelove koje djeca mogu progutati ili oštre rubove koji bi im mogli posjeći kožu.Mala djeca često stavljaju mnogo stvari u usta i to je izuzetno opasno.Budući da su igračke od punog drveta izdržljive i dugotrajne, ne mogu se lako slomiti.Osim toga,drvene igračke mogu uspostaviti vezu s prirodom kroz taktilne senzacije, poboljšavajući fizičko,emocionalno i mentalno blagostanje djeteta.

.


Kako odabrati odgovarajuću drvenu igračku?

  • Vi ste oni koji najbolje poznajete svoje dijete, nećakinju, rođaka odnosno sve one kojima planirate kupiti ili pokloniti drvenu igračku. Izbor drvene igračke će biti lagan ukoliko znate što voli ili s čime se voli igrati. U našoj velikoj ponudi drvenih igračaka ćete sigurno pronaći odgovarajuću.

Igračka treba odgovarati djetetovoj starosti. Posebno prilikom odabira igračke za novorođenu bebu morate biti pozorni da igračka odgovara

  • Djetetovoj starosti. Igračke mogu zadržavati male dijelove koje djeca često stavljaju u usta, te ih ponekad znaju progutati.
  • Također budite oprezni da igračka ne bude prezahtjevna ili  prejednostavna. Neke igračke zahtijevaju određene vještine koje djeca iste dobi možda još nisu usvojila. Prilikom odabira igračke uvijek možete pročitati njezin opis i sve informacije koje su vam potrebne kako bi odabrali igračku primjerenu dobi vašeg djeteta. Savjetujemo vam da se držite preporučene starosti. Preporučljivo je da svoju djecu tijekom igre nadgledate neovisno o njihovoj dobi, kako bi izbjegli neželjene posljedice.

Gledati djecu kako se igraju je pravi užitak. Ponekad su opušteni, neki se ljute, a neki su u potpuno svom svijetu ili imaju tajne razgovore sa svojim zamišljenim prijateljima. Imaju potpuno drugačiji pogled na svijet za razliku od nas i samo time da ih gledamo kako se igraju možemo puno naučiti od njih. Osjećaj je odličan kada znamo da im možemo pomoći kako bi njihova igra bila što poučnija, zabavnija i kako bi ih poticala za razvoj. Odabirom drvene igračke ćete svom djetetu stvoriti ugodnu i primjerenu okolinu za razvoj koja će dodatno potaknuti njihovu domišljatost. Drvene igračke su odlična investicija za odrastanje.

Neki od naših izbora :
Uz široku paletu drvenih igračaka dostupnih na tržištu danas, djeca i roditelji mogu dalje istraživati svijet igre i zajedno uživati u pogodnostima!

Ako tražite jedinstveno dizajniran asortiman igračaka koje bi se svidjele i djeci i roditeljima,pogledajte naš asortiman drvenih igračaka

Uz naše drvene igračke možete uživati u igračkama visoke kvalitete i povoljnih cijena!